Ny samarbetspartner - Imagine that AB
Fredrik.JPG

Fredrik Weibull och företaget Imagine that AB kommer gå in som en samarbetspartner till Wilson Tennis Camp. Fredrik arbetar med mental träning inom tennis och som ett första steg i samarbetet kommer Fredrik vara med på upptaktslägret på grus i Jönköping den 26-28 april. Han kommer då att vara med och hjälpa till att utveckla deltagarnas mentala färdigheter på tennisbanan, både teoretiskt och praktiskt.

Om Fredrik Weibull

Fredrik driver tillsammans med hans kollega Mikael Wallsbeck företaget Imagine that AB. Han arbetar med prestationspsykologi inom idrott och näringsliv. Han jobbar mycket inom tennis och då med klubbar, skolor, föräldrar, tränare och individuella spelare, allt från junior- till seniorelit. Fredrik driver både en blogg och en podcast om idrottspsykologi, har publicerat forskningsartiklar i ämnet och skrivit boken Träna tanken – en bok om mentala föreställningar i idrotten.

Blogg om idrottspsykologi

Fredrik skriver tillsammans med sin kollega Mikael Wallsbeck blogginlägg om idrottspsykologi för bland annat idrottare, tränare och idrottsföräldrar. De berör en rad olika aktuella och viktiga ämnen inom idrottspsykologi, till exempel motivation, självförtroende, ledarskap, fokus och hur man kan bli bättre på att hantera utmaningar. De publicerar minst ett blogginlägg i veckan, här är det senaste.

Exempel på blogginlägg:

- Mental träning: Förstärk det du gör bra

- Vad vill jag få ut av matchen/tävlingen?

- Jag har mindre press på mig själv i den här matchen! Skönt!

- Hjälp idrottare hantera sin frustration!

- Hur kan jag/vi bli bättre på att vinna mot de som är sämre?

Podcast om idrottspsykologi

Fredrik driver tillsammans med sin kollega Mikael Wallsbeck en podcast om idrottspsykologi för bland annat idrottare, tränare och idrottsföräldrar. Podcasten heter Hjärnskrynklarna. Producent för podcasten är John Swartling (som bland annat producerar för Sommarpratarna). De berör en rad olika aktuella och viktiga ämnen inom idrottspsykologi, till exempel motivation, självförtroende, fokus och nervositet. Här hittar ni det senaste avsnittet.

Pontus Bergevi