Wilson Tennis Camps tränare

IMG_3825.PNG
 
 

Välutbildade tränare

Huvudansvarig för lägren är Pontus Bergevi som har många års erfarenhet av tennisträning på alla nivåer. I wilson tennis camps tränarteam är det alltid välutbildade tränare som är med på lägren som därav skapar den rätta träningen för att alla spelare ska utvecklas oavsett ålder och nivå. Tillsammans har man förmågan att skapa en professionell helhetsmiljö samtidigt som man förmedlar detaljer som utvecklar den enskilde individen till en bättre tennisspelare.
En av Wilson Tenns Camps främsta styrkor är att hela tiden endast jobba med kvalificerade tränare med en gedigen utbildning som skapar den viktiga tryggheten för alla, både på och utanför banan. Med engagemang i världsklass skapar vi läger som ger mycket utveckling, gemenskap och glädje

thumb_IMG_0770_1024.jpg

PONTUS BERGEVI

Head coach för WILSON TENNIS CAMP

Pontus Bergevi har en gedigen tränarutbildning. Han har stor erfarenhet inom alla nivåer och har varit tränare i Båstad, Helsingborg och Växjö. Har jobbat som idrottslärare under 10 år kombinerat med en tjänst på Tennis Syd som ansvarig för bl.a lägerverksamheten  inom regionen. Sedan förra året är nu Pontus på RIG Båstad på 100% (Riks idrotts gymnasiet) Har under många år genomför ett antal landslagsresor med Svenska Tennis Förbundet. Har en lång utbildning med framförallt pedagogik som ett huvudämne. Har varit ansvarig för Wilson tennis camp, sedan 25 år tillbaka.


Perra Granath

Perra Granath är ansvarig för Wilson tennis camps läger i Jönköping. Har stor erfarenhet som tränare på alla nivåer från minitennis upp till motionärer och elitspelare. Har varit ansvarig för Riksidrottsgymnasiet i Lidköping under 19 år. Offical coach för Svenska Tennisförbundet vid många  internationella tävlingar och Europa mästerskap. Ansvarig coach på över 200 internationella tävlingar. Har haft förmånen att både träna och vara coach på tävlingar med både Robin Söderling och Elias Ymer under deras juniortid. Har genomgått högsta tränarutbildningen i Sverige. Jobbar också med racket clinics för Wilson. Jobbar nu för Helsingborgs TK där han är ansvarig för NIU och PIA (Pro International  Academy.


Ola Kristiansson

Ola Kristiansson spelade som proffs under ett antal år och har en gedigen bakgrund som tennistränare. Jobbade under lång tid i Danmark och var där resecoach inom Danska Tennisförbundet. Har jobbat ett antal år som privat coach, bl.a för Sofia Arvidsson och Johanna Larsson och jobbar nu på RIG Båstad och den andra tiden så hjälper han till med Wilson tennis camp samt med landslags resor för Svenska Tennis Förbundet.


Peter Hjort

Peter Hjort har en stor erfarenhet som tränare. Har jobbat på heltid med tennis i 15 år. Har varit coach för Sofia Arvidsson på WTA touren och även varit coach åt internationella spelare på ITF och WTA touren. Varit anställd på Svenska Tennisförbundet som juniorlandslagskapten. Haft olika internationella uppdrag  i Norge, Tyskland och USA. Jobbar nu som sportchef och tränare i Lidingö Tennis klubb.


Ernst Larsson

Ernst Larsson har jobbat som heltidstränare i 25 år, bl.a som chefstränare i Danmark, Italien, Sverige och Tyskland. Varit anlitad av både Danska Tennisförbundet och Svenska Tennisförbundet på olika junioraktiviteter samt kursinstruktör på ett antal utbildningar. Har även skrivit boken Tennis Teknik, 2001, UPAB. Jobbar nu som idrottslärare, kombinerat med jobb som tränare i Helsingborgs TK samt som tränare på Wilson tennis camp. Är utbildad idrottslärare på GIH. 


Matilda Ackered

Matilda Ackered är utbildad tennistränare med erfarenhet av olika spelnivåer och åldrar. Hon ar studerat tränarprogrammet vid GIH i Stockholm samt idrottslärarutbildning från GIH. Matilda har spelat collagetennis i USA och haft en del uppdrag utomlands och inom förbundet. Hon jobbar nu som heltidstränare i Danderyds TK och är extra intresserad av fysträning. Matilda har jobbat på Wilson tennis camp i många år och har ett stort ansvar kring fysträningen.


Lars-Anders Wahlgren

Lars-Anders Wahlgren har spelat som proffs och var som högst rankad 66:a i världen. Han har under 15 år jobbat som coach på WTA och ATP touren där han bla coachat Steffi Graaf, Nicolas Kiefer och Nadia Petrova. Han var även FED Cup kapten 2013-2016 och jobbar för närvarande i Båstad som tränare Lars-Anders Wahlgren har stor erfarenhet på alla nivåer.


Linus Bergevi

Linus Bergevi bor nu i Orlando i Florida och studerar och spelar tennis på Stetson University. Linus har varit rankad 2:a i Sverige och har vunnit SALK Open som 16 åring. Han har representerat Sverige vid både Lag EM samt Lag VM. Linus gick under sin gymnasietid på RIG Båstad. Han har under många år själv varit med på Wilson Tennis Camp, där han bl.a på sitt första läger som 10 åring träffade Karl Friberg som nu är rankad 1:a i Sverige och de har tillsammans vunnit många SM i dubbel samt representerat Sverige i ett antal landskamper. Wilson Tennis Camp ger dig vänner för livet.


Philip Möbius

Philip Möbius kommer från Malmö och spelar just nu för Höllviken tennisklubb men bor för tillfället i USA där han kombinerar tennis och studier. Han har varit rankad 3:a i Sverige och vunnit både SM guld, Båstad tennis och Next generation cup i dubbel. Philip representerade även Sverige i EM och VM där han slutade på 4:e respektive 3:e plats och har 3st ATP poäng. Philip var en mycket uppskattad tränare på Wilson Tennis Camp 2017. 


Erik Nordblom

Erik Nordblom är en engagerad tränare som under ett antal år jobbat som tränare i Båstad kombinerat med en egen tennissatsning. Under 2018 flyttar Erik till USA för att studera på college.


Ulf Persson

Ulf Persson var 1:a i Sverige som femtonåring, vunnit lag-EM samt har tagit hem 3:e platsen i EM i dubbel. Han har varit hjälptränare på tennisgymnasiet i Båstad och har erfarenhet av olika landslagsuppdrag för både pojkar och flickor. Jobbar nu som tränare i Göta IS.